Bewilder

Biography

“We liepen al een tijdje rond met het idee om een nieuwe EP, of een paar, te maken. We hadden al wat nieuwe liedjes klaarliggen. Toen 27 Tapes belde, wisten we: nu gaan we het echt doen. Deze sessies waren zeker een katalysator voor ons nieuwe werk.”

Typisch woord voor frontman Maurits van Bewilder (spreek uit: bie-wíl-dur). Nieuw. Vernieuwing. Hij lijkt in constante staat van transformatie. Eerder als frontman van GEM, nu in een heel nieuwe jas bij Bewilder: Nederlands veelbelovende indie-talent uit Utrecht.

“We zijn natuurlijk een vrij ‘jonge’ band, maar het voelt al vanaf het begin heel vertrouwd. Met Dear Island [eerste album, kwam eind 2015 uit] maakten we een heel nieuw geluid - en dat bleven we doen. We hebben daarna nog veel gedaan. Liedjes schrijven. Uitwerken. Arrangeren. We wilden graag dóór met dat werk. Deze tapes hebben dat proces echt rond gemaakt. Wel op een heel nieuwe manier. Drie liedjes opnemen in 48 uur, dat is echt het tegenovergestelde van hoe we tot nu toe gewerkt hebben.”

Geen vreemde conclusie. Hun eerste album nam de band op in de studio op Vlieland, waar ze drie hele weken op het eiland hadden (hence: Dear Island). “We omarmden daar de ruimte en de vrijheid die het de muziek bracht. Deze opname hier was heel anders. 27 Tapes is echt een momentopname pur sang. Volop focus. Dat voelt heel goed, ja. Je pakt echt de sfeer mee van het moment, en die is altijd net even anders.

Dit is weer een nieuwe ontwikkeling in onze muziek. Bewilder was al een nieuw geluid. Een nieuw boek. Wat we hier hebben gemaakt is het vertrouwde Bewilder-boek, maar wel een heel nieuw hoofdstuk.”


Updates

Other articles about this band

There are no other articles about this band yet.